Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Τη χρειαζόμαστε τη δημοτική αστυνομία;


Δεν ξέρω αν η νέα κυβέρνηση στο πλαίσιο της επιστροφής όλων στο δημόσιο συμπεριέλαβε και τη Δημοτική Αστυνομία, βάζοντάς την και αυτή στον κουβά.

Έστω και έτσι όμως, πιστεύω ακράδαντα ότι ο κάθε Δήμος, πολύ περισσότερο ο δικός μας  Δήμος Αχαρνών, χωρίς τη Δημοτική Αστυνομία είναι κουτσός. Η επιλογή να παύσει αυτό το σώμα η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν πέρα για πέρα λάθος.

Το υποστηρίζω αυτό με την εμπειρία, του ότι ως διοίκηση του δήμου πέσαμε πάνω στην αλλαγή. Είδα το πριν, είδα και το μετά. Στο μετά, η αυθαιρεσία χτύπησε κόκκινο. Μα στη στάθμευση, μα στην αφισορρύπανση, μα στις κατασκευές, παντού.

Σε πολλούς τομείς λοιπόν ο Δήμος είχε και έχει παντελή αδυναμία ελέγχου.
Τώρα που υπάρχει η προοπτική επιστροφής, η Δημοτική Αστυνομία πρέπει να οφείλει να στηρίξει με κάθε τρόπο το καλύτερό της πρόσωπο. Είναι η μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει  ως σώμα, βοηθός του πολίτη, έχοντας όμως την έξωθεν καλή μαρτυρία. Δεν αρκεί εγώ, ως αντιδήμαρχος, ο οποίος είδα από μέσα τη δουλειά τους να λέω καλά λόγια. 

Γιατί κακά τα ψέματα, υπήρξαν ευτυχώς πολύ λίγες περιπτώσεις όπου καταγράφηκαν και κακές συμπεριφορές και αδιαφορία. Οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για να διαβάλουν, ένα κατά τα άλλα απαραίτητο και αξιόπιστο σώμα υπαλλήλων. Από εμπειρία το αναφέρω ότι στο 90% των περιπτώσεων το δίκαιο ήταν της Δημοτικής Αστυνομίας στις όποιες διενέξεις προέκυψαν.


Καλή επιστροφή λοιπόν στα παιδιά της Δημοτικής Αστυνομίας, γιατί και χρήσιμοι είναι και ανάγκη τους έχουμε για τη διασφάλιση της ευνομίας σε σημαντικά ζητήματα της πόλης.